top of page
Epigenetica-Blueprint-omslag.jpeg

EPIGENETICA
BLUEPRINT

Optimaliseer je genen voor meer energie, geluk en vitaliteit.

Lars_studiostoks-17.jpg

Ervaar hoe het voelt om weer fysiek en mentaal te floreren!

Jorn Bosma - Oprichter IkiGuides

Ik dacht altijd: "Hoe is het toch mogelijk dat we in één van de meest welvarende landen ter wereld wonen, met méér kennis, technologie, specialisten en geld dan ooit, maar niet in staat zijn om onszelf gezond te maken én te houden."

Ik had echt alles geprobeerd, maar nooit was de puzzel compleet. Ik bleef worstelen met gewicht, was vaak moe, had een slechte huid en had veel humeur schommelingen.

Na jarenlange studies kwam ik erachter dat mijn genen niet in steen geschreven staan, maar dat ik juist 100% controle heb over hoe mijn genen zich gedragen. De gangbare commerciële 'oplossingen' kijken puur naar het oppervlak.

Met dit programma gaan we kijken tot in de diepste kern van jouw cellen. Dit is waar alle duurzame genezing plaatsvindt. Zodra we hier gaan optimaliseren, volgt de rest zo goed als vanzelf.

Op deze manier is het niet alleen mogelijk om ziekten en aandoeningen te verhelpen of voorkomen, maar je ervaart zelfs hoe het voelt om fysiek en mentaal te floreren!

jorn ijs.jpeg
Lars_studiostoks-17.jpg

Het probleem ligt bijna nóóit bij jouw persoonlijke blauwdruk..

lars van den nieuwenhoff epigenetica blueprint.jpg

Lars van den Nieuwenhoff - Medeoprichter IkiGuides

...maar eerder bij onze radicaal veranderende omgeving en afwijkende gewoonten. Hierdoor verkeren we in een constant gevecht om balans, zowel fysiek als mentaal. Daarom is het de hoogste tijd om het heft in eigen handen te nemen en weer te luisteren naar je innerlijke behoeften.

Waarschijnlijk ben je hier met een van de volgende uitdagingen:

 • Je wilt bouwen aan meer energie, vitaliteit en gezondheid op lange termijn

 • Je wilt rust en helderheid in je hoofd en stabiliteit in je gevoelens

 • Je wilt eindelijk af van zeurende of onverklaarbare klachten en pijntjes

 • Je wilt ‘slim’ in plaats van ‘hard’ leren werken en sporten

 • Je wilt beter om leren gaan met fysieke en mentale stress

 • Je wilt jezelf zo goed mogelijk beschermen tegen onze vervuilde omgeving

 • Je wilt jouw (ongeboren) kinderen een sterke basis geven voor een gezond leven

 • Je wilt de wetten van onze natuur herontdekken zodat je ze trouw kunt volgen

Kortom: Je wilt weer volledige controle nemen over je gezondheid

Tijdens deze BluePrint leren we je niet alleen naar de ‘waarom’ achter je gezondheidsprobleem te kijken, maar geven we je ook alle middelen om direct aan de slag te gaan met het optimaliseren van je eigen gezondheid.

Onze genen reageren op ons gedrag, wat we eten, denken, inademen en alles wat we doen of juist niet doen

Epi" is Grieks voor "bovenop". Epigenetica verwijst daarom naar de leer rondom het besturingsmechanisme dat bovenop je genen ligt. Juist dit mechanisme maakt je genen dynamisch, waardoor ze constant leren en zich aanpassen. De belangrijkste ontdekking is dat je hierdoor 100% controle hebt over je genen door middel van je leefstijl en je omgeving.

Dat is waar dit programma om draait: het optimaliseren van bepalende omgevingsfactoren, zodat jij optimale gezondheid gaat ervaren. Je hebt namelijk vast iets wat je graag zou willen veranderen aan hoe je eruit ziet of hoe je je voelt. Misschien heb je zelfs gezondheidsproblemen?

De wetenschap vanuit de epigenetica geeft jou de sleutel tot het upgraden van je lichaam en geest op het diepste niveau: je genen.

De Epigenetica Blueprint leert jou wat je nodig hebt voor deze upgrade. Stap voor stap, cel voor cel, bereik jij je genetisch potentieel. Zo krijg je de controle weer terug over jouw optimale gezondheid.

review dennis.png

Dennis van den Hoven

Dit is oprecht de aller beste cursus die ik ooit heb gedaan. Wat een magische lesstof is dit. In principe zou dit ergens in het leven ‘verplichte’ theorie moeten zijn. Wat zou het leven nog mooier zijn als we met zijn allen zouden leven met deze kennis in onze rugzak.
Alles dat intern en extern invloed heeft op je welzijn en functioneren komt voorbij. Prachtige en heldere uitleg, voorbeelden, tips etc. Ben zeer enthousiast en kan de Blueprint werkelijk iedereen aanraden. Klasse heren Jorn & Lars

Jouw EpiGenetica BluePrint Guides

Jorn Bosma

Ik worstelde met gewicht, was vaak moe, had een slechte huid en had veel humeurschommelingen. Ik had echt alles geprobeerd, maar nooit was de puzzel compleet. Ik dacht altijd: "Hoe is het toch mogelijk dat we niet in staat zijn om onszelf gezond te maken én te houden met alle kennis en technologie die we tot onze beschikking hebben?". Ik kon me hier niet bij neerleggen.

Na jarenlange studies kwam ik erachter dat mijn geërfde DNA niet mijn gezondheid niet bepaalt, maar dat ik hier zelf volledig controle over kan hebben.

Ik weet als geen ander hoe het is om je machteloos te voelen, nadat je voor je gevoel alles geprobeerd hebt. Dit is de reden dat ik er op gebrand was om mijn kennis te delen en een programma te ontwikkelen dat de controle over onze eigen machine terug geeft.

Deze BluePrint is een handleiding voor een optimaal functionerende lichaam en geest. Geen commerciële onzin met een dubbele agenda. Met dit programma gaan we tot in de diepste kern van jouw cellen waar alle duurzame genezing plaatsvindt. Ik ben vastberaden je daar zo goed mogelijk bij te helpen. 

Lars van den Nieuwenhoff

Tijdens mijn studiejaren in de Biomedische Wetenschappen en Geneeskunde kwam ik voor het eerst in aanraking met de enorme kracht van Epigenetica.

Het viel me meteen op hoe minimaal er gebruik werd gemaakt van deze principes in de reguliere geneeskunde. Een gemiste kans om meer mensen controle te laten ervaren over hun gezondheid zonder ze op te zadelen met medicatie en ingrijpende behandelingen.

Het is mijn doel om je via onze programma's alsnog de vrijheid van deze controle te laten ervaren. 

De sleutel tot deze controle zit hem niet in medicatie, therapiëen of supplementen, maar in het herverbinden met het decentrale systeem waaruit we voortkomen, genaamd: Natuur.

jorn-trial-run.png

Neem de touwtjes weer in handen!

Onze genen zijn geprogrammeerd om ons zo gezond en vitaal mogelijk door het veranderlijke leven te helpen. Zo’n beetje alles wat je eet, drinkt, denkt, doet, voelt en ademt (of juist niet) heeft invloed op je genen. In dit programma leer je wat jouw genen op dit moment in de weg zit, maar vooral hoe je jouw genen kunt optimaliseren, waardoor ook jij eindelijk optimale gezondheid kunt ervaren. Na dit programma weet je precies:

 • Wat je wél en niet kan eten, maar vooral wat je nodig hebt voor optimale genen

 • Hoe je moeiteloos op je natuurlijke gewicht raakt en blijft

 • Hoe je je brein kunt optimaliseren voor meer focus, energie en creativiteit

 • Hoe je weer heerlijk diep kunt slapen en energiek wakker wordt

 • Hoe je van je cravings afkomt en nooit meer oncontroleerbare honger hebt

 • Hoe je fit, vitaal en sterk oud kan worden, zonder uren in de gym te hoeven staan

 • Hoe je je (ongeboren) kinderen de meest waardevolle basis voor gezondheid mee kan geven

Allemaal door een combinatie van het beste van beide werelden: Enerzijds door het toepassen van de schat aan moderne kennis van het menselijk lichaam, anderzijds door terug te gaan naar de essentie om gebruik te maken van de eeuwenoude wijsheid van de natuur die altijd al in je zat.

damian.png
"Dit programma is een echte eye-opener geweest. Het heeft me alle handvatten gegeven om m'n gezondheid te verbeteren! Ik dacht zelf dat ik gezond bezig was, totdat ik een totaal andere kijk kreeg op voeding, slaap, beweging en de mind. Wat het precies doet en welke invloed het heeft op hoe ik me voel, vooral mijn hersenen, energie en uiterlijk. Ik slaap beter, ben afgevallen en kan me veel beter concentreren."

Damian Altenburg

Doelgroepbereikt.nl

Hoe ziet het programma eruit?

De inhoud van 6 weken aan verdiepende modules:

Hoe we jou tijdens deze reis guiden:

wekelijkse content kwantum blueprint.jpg

Wekelijkse Content

Om je niet te overspoelen met informatie, krijg je elke week toegang tot een nieuwe module. Het programma bevat een logische structuur, zodat je stap voor stap kunt bouwen aan je doelen. Aan het eind van elk hoofdstuk krijg je een samenvatting met de belangrijkste punten en een concreet stappenplan waar je meteen mee aan de slag kunt.

bruisende community kwantum blueprint.jpg

Bruisende Community

Het veranderen van je levensstijl is niet altijd makkelijk. Daarom krijg je ook toegang tot de community waar je terecht kunt om elkaar te motiveren, helpen, inspireren en om ervaringen te delen. We zijn ervan overtuigd dat dit jouw resultaten sterk ten goede komt. We doen dit samen.

live meetings kwantum blueprint.jpg

Live Meetings

Tijdens het programma nodigen Jorn en Lars je uit voor een live zoom meeting. Niet alleen om het traject nog wat levendiger te maken, maar ook zodat we het uitgebreid over het programma, je vorderingen en bijbehorende obstakels kunnen hebben. Bovendien kunnen Jorn en Lars tijdens deze sessie diep ingaan op al je vragen.

ondersteuning kwantum blueprint.jpg

Professionele Support

Ook al zijn onze genen voor 99,5% gelijk, jouw eigen startpunt is uniek. Onze prioriteit ligt bij het bieden van controle over jouw specifieke situatie. Daarom zullen we je zo goed mogelijk begeleiden en je bij je persoonlijke wensen helpen, zodat je na deze 6 weken genoeg handvatten hebt om de rest van je leven te profiteren.

Daarnaast krijg je ook nog eens toegang tot de volgende extra's

Er zijn slechts 40 plekken beschikbaar binnen het programma. Verzeker je alvast van een plek door je hieronder aan te melden.

Epigenetica Blueprint

Leer weer Floreren in Optimale Gezondheid

In 6 weken leer je in slechts 20 minuten per dag hoe je jouw genen kunt optimaliseren met Epigenetica. Op deze manier oefen je invloed uit uitoefenen tot in de diepste kern van je cellen, waar alle duurzame genezing plaatsvindt. Neem afscheid van je machteloze gevoel en neem de controle over je gezondheid terug.

Hierbij krijg je:

 • Toegang tot 6 waardevolle modules

 • Professionele begeleiding van de Guides

 • Toegang tot de IKI community

 • Een compleet voedingsschema en beweegplan

 • De waardevolle BluePrint-proof productenlijst

Hierdoor heb je na het programma jouw complete BluePrint voor meer energie, geluk en vitaliteit.

epigenetica-blueprint-product-banner.png

€550

€347

(Betaling in 6 termijnen mogelijk)

NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Wij geloven dusdanig in de kracht en potentie van dit programma dat we je tot een week na aanmelding een "niet goed geld terug" garantie aanbieden als het programma niet aan je verwachtingen voldoet.

niet goed geld terug.png
profiel-foto-marieke-review.png

Marieke Baker

Het zou voor iedereen algemene kennis moeten zijn!
"Door het volgen van het programma heb ik in een paar weken tijd grote stappen gemaakt naar een nog gezonder lijf en leven. Ik dacht dat ik al goed bezig was qua gezond eten, maar had nog steeds last van cravings, humeurschommelingen en energiedips. Ik heb tijdens de cursus enorm veel waardevolle kennis opgedaan en juist doordat ik nu weet hoe en waarom ik bepaalde dingen beter kan laten staan en andere dingen juist wel kan eten, lukt het mij vrijwel moeiteloos dit te implementeren in mijn dagelijks leven.
 
Het resultaat is dat ik al een aantal kilo lichter ben, geen cravings meer heb en zelfs geen dip meer in mijn humeur heb voor mijn menstruatie. De kennis die in de cursus wordt gedeeld zou echt algemene kennis moeten zijn voor ieder mens en de ondersteuning van Lars en Jorn was heel fijn: vragen worden snel beantwoord en je kunt in de community ook terecht met vragen of om ervaringen te delen.
 • Voor wie is het programma?
  Heel eerlijk: Lang niet voor iedereen.. Tijdens de Kwantum BluePrint gaan we namelijk enorm veel aan je geven, maar in ruil daarvoor vragen we ook veel van jou. We gaan namelijk diep graven om bij de basisprincipes van het leven en de drijvende kracht achter jouw gezondheid te komen. Dit vergt een hoop intrinsieke motivatie om deze fundamentele principes te willen leren begrijpen en te gaan implementeren in je leven. Het voordeel is dat wanneer je je door dit relatief intense leerproces hebt geslagen, je jezelf en de natuur om je heen voor het eerst écht zal begrijpen. Ben je zelf een therapeut, arts of andere professional? Dan dagen we je des te meer uit om dit nieuwe perspectief of kwantum gezondheid te ontdekken. Het programma is informeel geschreven, maar bevat talloze wetenschappelijke referenties.
 • Voor wie is het niet?
  Voor degene die naar een quick fix zoeken of niet bereid zijn zich ver onder te dompelen in de werking van de elementen van de natuur. Op veel van de topics die we gaan bespreken is geen "one size fits all" van toepassing. Dit betekent dat wij je helpen met het fundament, maar vervolgens zul je dit fundament zelf uit moeten gaan bouwen en optimaliseren voor jouw specifieke leefstijl en omgeving. Uiteraard supporten we je ook binnen dit proces!
 • Krijg ik een voeding/training schema?
  Ons doel is om jou handvatten en resultaten voor het leven te geven. Geen "sixpack-challenge" van zes weken, waarbij je klakkeloos de stappen volgt en op het einde nog steeds niet zelfstandig resultaat kunt behalen. In tegenstelling tot de EpiGenetica BluePrint krijg je hier geen uitgebreid voedginschema of beweegschema. Wel geven we je een seizoensgebonden eet-template waarmee je je eigen maaltijden op de juiste manier kunt samenstelling naar aanleiding van de tijd van het jaar en de locatie waar je woont. Ook geven we je praktische tips om effectief te bewegen/work-outs te doen op basis van de fase van gezondheidoptimalisatie waarin je je momenteel bevindt.
 • Hoeveel tijd kost het me?
  Elke week komen er nieuwe hoofdstukken vrij. Het lezen kost je vaak niet meer dan 20 minuten per dag. Het eindresultaat hangt uiteindelijk wel af van hoeveel tijd je bereid bent in jezelf te steken. Net zoals met school, werk of sport, hoe meer tijd je in jezelf investeert, des te beter je wordt. Elk hoofdstuk geeft je eigenlijk een keuze. Je leert over de consequenties, maar ook wat je kunt doen om het te optimaliseren. Deze oplossingen zijn vaak simpel en klein, maar moet waarschijnlijk wel een nieuwe gewoonte worden. Het kost je elke dag wat tijd om hier bewust mee om te gaan en stap voor stap in je leven te implementeren. Het hele programma eigen maken in 6 weken is waarschijnlijk te hoog gegrepen, maar dit is ook niet het doel van het programma. Daarom hou je na 6 weken ongelimiteerd toegang tot de content en kun je terug intunen waar en wanneer je maar wilt.
 • Kan ik het op mijn eigen tempo volgen?
  Elke week komen er nieuwe hoofdstukken vrij. Het lezen kost je vaak niet meer dan 20 minuten per dag. Het eindresultaat hangt uiteindelijk wel af van hoeveel tijd je bereid bent in jezelf te steken. Net zoals met school, werk of sport, hoe meer tijd je in jezelf investeert, des te beter je wordt. Elk hoofdstuk geeft je eigenlijk een keuze. Je leert over de consequenties, maar ook wat je kunt doen om het te optimaliseren. Deze oplossingen zijn vaak simpel en klein, maar moet waarschijnlijk wel een nieuwe gewoonte worden. Het kost je elke dag wat tijd om hier bewust mee om te gaan en stap voor stap in je leven te implementeren. Het hele programma eigen maken in 6 weken is waarschijnlijk te hoog gegrepen, maar dit is ook niet het doel van het programma. Daarom hou je na 6 weken ongelimiteerd toegang tot de content en kun je terug intunen waar en wanneer je maar wilt.
 • Wat is het verschil tussen de EpiGenetica BluePrint en de Kwantum BluePrint?
  Beide programma's bieden een fundamentele gids voor jouw persoonlijke reis richting optimale gezondheid. Binnen de EpiGenetica BluePrint maak je kennis met de besturingsmechanismen van je genen en hoe je met alles wat je eet, drinkt, doet, of denkt invloed uitoefent op de expressie van die genen (en daarmee je gezondheid). Op basis hiervan gaan we kijken wat jij allemaal kunt doen om te zorgen dat je je genen een zo gezond mogelijk input geeft. Bij de Kwantum BluePrint richten we ons veel meer op je biologische klok en je energiefabriekjes (je mitochondriën). Alhoewel we deze topics in de EpiGenetica BluePrint al beknopt bespreken, is er nog zoveel meer te vertellen over deze "missing links" voor onze gezondheid. Hoe verder we "moderniseren" en afdrijven van onze natuur, hoe meer deze essentiële systemen onder druk komen te staan. Het feit dat we pas relatief recent erkennen dat deze systemen veel doorslaggevender zijn dan dat we voorheen durfden te geloven, is de verklaring voor ons nog altijd niet omgekeerde gezondheidscrisis. Iedereen die de Kwantum BluePrint doorloopt, zal bij de nu nog extreem selecte groep horen die deze problematiek fundamenteel leert begrijpen en belangrijker nog: leert te managen!
Lars_studiostoks-30.jpg

Ben je klaar om te floreren?

bottom of page