top of page
koude training blueprint omslag.jpg

KOUDE TRAINING
BLUEPRINT

Omarm de Elementen en Floreer in de Winter

Lars_studiostoks-21.jpg

Iedereen kan genieten van de zomer, maar hoe zou het zijn om je op je allerbeste te voelen in de winter?

Ieder najaar, wanneer de zon ons verlaat, worden de dagen korter en de temperaturen lager. Grote kans dat dit voor jou hét moment is om je terug te trekken in je warme, kunstverlichte woning en dikke, isolerende kleding tegen de kou te gaan dragen of je thermosstaat op standje tropisch te zetten...

Richting de winter worden we alsmaar somberder en lijkt de kou ons steeds dieper te raken. Hierdoor kijk je al uit naar de zomer voordat het überhaupt een dag gevroren heeft.

Vind je het gek? Je hebt de elementen van de natuur nog geen moment de kans gegeven om je te laten aanpassen aan de omstandigheden van de winter. 

Je brein hangt nog in zomermodus, terwijl het staat te popelen om je systeem tot op de tanden te wapenen tegen de krachten van vadertje winter.

Het enige wat je te doen staat, is je overgeven aan de geleidelijke veranderingen in de elementen. Je intelligente systeem doet de rest...

Onze volledige fysiologie wordt aangestuurd door de centrale biologische klok in je brein. 

Deze klok stemt zich af op de prikkels die je opvangt vanuit je natuurlijke omgeving (licht, temperatuur, dag-nacht ritme, etc). Op basis van deze prikkels weet je biologische klok perfect in welk seizoen jij je bevindt, zodat het hier je lichaam volledig op kan afstemmen. MITS, jij je ook daadwerkelijk aan de elementen van moeder natuur blootstelt.

In de zomer is dit vanzelfsprekend. Iedereen gaat naar buiten omdat het lekker weer is.

In de winter daarentegen, trekt iedereen zich terug in zijn tropisch verwarmde, geïsoleerde en kunst verlichte betonnen blokkendoos (lees: je huis). We gaan de confrontatie met de verschuiving in de elementen compleet uit de weg. Hierdoor krijgt onze biologische klok niet de juiste prikkels om de overgang van zomermodus naar wintermodus te maken en blijven we elk najaar in een niemandsland van seizoensadaptatie hangen.

Dit is hét recept voor je winterdepressie, het altijd koud hebben, lage energielevels, kilo's aankomen in de winter en continu extreem koude ledematen hebben
biologische klok koude training.jpg

We zijn tot in het diepst van onze menselijke blauwdruk geprogrammeerd om zowel in de zomer als in de winter te kunnen floreren!

In de zomer laat je biologische klok zich drijven door het licht van de zon. Wanneer de zon ons verlaat richting de winter, heeft je biologische klok een nieuw dominant natuurelement nodig om zich te laten leiden. Dit element is: Kou

Door geleidelijke en consistente blootstelling aan de kouder wordende temperaturen switcht je volledige systeem richting wintermodus. Dit is de ijsbeer status waarin je gemaakt bent om de kou te trotseren. Sterker nog, je floreert dankzij de kou.

Hierdoor is je vetverbranding niet meer te stoppen en krijgen je warmte-isolatie en doorbloeding een upgrade. Ook worden je interne hoogovens (bruin vet) gekickstart en gaat je energiemetabolisme sky-high. Hierdoor blijf je in de winter van nature op gewicht en fit zonder intensief te sporten.

Dit is slechts een bescheiden selectie van de aanpassingen die moeder natuur voor je in petto heeft in de overschakeling richting jouw wintermodus.

jorn ijs.jpeg

De Inhoud van deze BluePrint

Aan de hand van onderstaande hoofdstukken laten we je kennis maken met de wintermodus die altijd al diep in je blauwdruk verscholen lag.

inhoud koude training blueprint.png

Zonlicht = Energie + Informatie

Ben je klaar voor koude training en de talloze voordelen van koude adaptatie?

down-arrow.png

Met de Koude Training Blueprint is het ontgrendelen van je diepste wintermodus binnen handbereik...

Hiermee ga je ervaren dat:

  •  Je geen kou hoeft te lijden zonder loeiende verwarming

  •  Je niet langzaam in een winterdepressie hoeft te zakken

  •  Je je interne hoogoven aan de praat kan krijgen

  •  Je kilo’s vet kunt verbranden zonder te sporten

  •  Je scherper en energieker dan ooit wordt van de kou

Maar het belangrijkste: je gaat ervaren dat je gemaakt bent voor het trotseren van de winter!

koude training blueprint.png

€50

€27

bottom of page