Leer in 100 dagen hoe je de controle over je gezondheid (terug) krijgt dankzij Epigenetica.

Mijn verhaal

_______

Voorheen was ik bijna 100 kilo, onzeker, moe en had moeite om me te concentreren.

Ik was zelf altijd in de veronderstelling dat we thuis gezond aten. Als ik dan honger had, moest ik maar een stukje brood smeren van mijn moeder. Ik at de hele dag door brood met beleg en s ’avonds aardappelen, groente en vlees.

Toen ik ontdekte dat mijn levensstijl bepaalde hoe ik mij lichamelijk en geestelijk voelde, raakte ik gefascineerd. Ik heb vervolgens alles geprobeerd. Ik heb vrijwel alle dieetmethodes getest, calorieën geteld, opleidingen gedaan, online coaching gehad, honderden boeken gelezen en extreme experimenten gedaan.

Maar op een of manier had ik nooit het idee van; ‘jaaa dit is het, dit klopt helemaal’. Het voelde altijd alsof er puzzelstukjes misten. Ik viel af en kwam weer aan. Ik had veel energie tot geen energie. Ik was scherp en helder in mijn hoofd tot wazig en slechte concentratie.

Ik raakte dan weer gedemotiveerd totdat ik weer iets nieuws had gevonden. Eigenlijk is mijn zoektocht naar optimale gezondheid een van veel ups en downs.

Hoe kon het zijn dat om mij heen iedereen random problemen kreeg met zijn lichamelijke of geestelijke gezondheid?

We wonen in een van de meest welvarende landen ter wereld, we hebben oneindig veel toegang tot kennis en technologie. Maar toch lukt het ons niet om gezond te zijn of blijven. Ik bleef met veel vragen zitten.

Totdat ik enkele jaren geleden op nieuwe wetenschap stuitte, genaamd: epigenetica.

EpiGenetica

_______

Epi betekent ‘boven’ de genen. Waar ze eerst dachten dat je genen een vast gegeven was, hebben ze nu aangetoond dat het groeiend mechanisme is die constant leert en zich aanpast. De belangrijkste ontdekking is, dat wij hier 100% controle over hebben.

Je genen bestaan uit een code, jouw DNA. Deze code is in de afgelopen miljoen jaar van evolutie opgebouwd. Deze code stuurt elke cel in jouw lichaam aan. Zoals je weet bestaat ons lichaam uit miljoenen cellen, die elke dag vernieuwen. Hierdoor kan het lichaam zich constant aanpassen aan zijn omgeving. Denk aan het repareren van wondjes, versterken van spieren of herstellen van ziektes of botbreuken etc.

Epigenetica onderzoekers tonen aan dat onze genen reageren op ons gedrag en dat zo’n beetje alles wat we doen, eten, denken, ademen of juist niet doen direct of indirect invloed heeft op de genen en hoe het presteert.

Daarom kan het zijn dat mensen met identiek DNA, de een ziek wordt en de andere niet. Dat iemand kan genezen, maar de ander niet. Alleen doordat de een zijn omgevingsfactoren (die de genen aansturen) optimaliseert. En dat is waar dit programma over gaat… het optimaliseren van bepalende omgevingsfactoren, zodat jij in ruil optimale gezondheid zal ervaren.

De meeste van ons hebben wel iets wat we zouden willen veranderen aan hoe we er uit zien of aan hoe we ons voelen of zelfs gezondheidsproblemen waar we van af willen.
Wat als deze wetenschap je de sleutels geeft naar deze mogelijkheid, om je lichaam te upgraden op genetisch niveau.

Dit programma is gewijd aan het beschrijven van wat je genen precies van je verwachten. Zodat we stap voor stap, molecuul voor molecuul je genetisch potentieel kunnen bereiken.

Je zal al snel vele voordelen ervaren, waaronder:

 • Diepe slaap
 • Meer energie
 • Het lichaam dat je altijd al hebt gewild
 • Geen honger en suiker cravings meer
 • Stabiel humeur
 • Moeiteloos afvallen
 • Een betere huid
 • Sterker en fitter
 • Verdwijnen van klachten
 • Minimaliseren van kans op ziektes
 • Kans vergroten om medicijnen te verminderen

 

 

Dit is wat anderen al na één maand zeggen:

Monique, 25

Nederland

Dit programma heeft me bewust gemaakt van mijn levensstijl en hoever het af zit van wat mijn genen verwachten. Deze eyeopeners zorgen voor nieuwe inzichten, kennis en overdenking, waardoor je anders gaat kijken naar je eigen gezondheid en die van de wereld om ons heen.  
Je krijgt in het programma handvaten en ruimte om uit te proberen en zelf opzoek te gaan naar jouw balans, gezondheid en geluk.  Dat wat eigenlijk voor onze neus ligt, maar wat we simpel weg (nog) niet zien of doorhebben.
Ik ben afgevallen, zit lekkerder in mijn vel, heb meer focus en mijn humeur is stabiel.

Damian, 26 (@nieznany_nl)

Nederland

Dit programma is een echte eye-opener geweest. Het heeft me alle handvatten gegeven om m’n gezondheid te verbeteren!
Ik dacht zelf dat ik gezond bezig was, totdat ik een totaal andere kijk kreeg op voeding, slaap, beweging en de mind, wat het precies doet en welke invloed het heeft op hoe ik me voel, mijn hersenen, energie en uiterlijk.
Ik slaap beter, ben afgevallen en kan me veel beter concentreren.
Hoe ziet het programma eruit?

_______
Het is een bomvol programma van 100 dagen. Hierbij streven we naar 1% optimalisatie per dag. Als je ineens de controle krijgt over je gezondheid en verantwoordelijk bent voor het optimaliseren van de omgeving, kan dit super motiverend zijn, maar ook heel overweldigend. Er zijn veel factoren die onze genen beïnvloeden en om dit minder overweldigend te maken en de slagingskans te verhogen, komt er elke dag een nieuw hoofdstuk vrij. Het kost je maar 20 minuten per dag.

WEEK 1 EpiGenetica

De eerste week staat geheel in het teken van Epigenetica. Wat is het precies en hoe werkt het. Voordat we je genetisch potentieel kunnen bereiken, moeten we afrekenen met probleem veroorzaker nummer 1! Bijna iedereen doet dit dagelijks, zonder dat ze het doorhebben.

 

WEEK 3 Slaap

Veel mensen zien slaap als einde van de dag, maar het is juist het begin van een nieuwe dag. Elke cel heeft zijn eigen ritme en doet zijn werk op vaste tijden gedurende de dag en nacht. Is je slaap niet goed, dan heeft dat vergaande gevolgen voor de rest van je gezondheid.

WEEK 2 Timing

Je zou verwachten dat ‘wat je eet’op nummer twee zou staan. Maar epigenetica onderzoek laat zien dat wanneer en hoevaak je eet veel meer invloed heeft op jouw genen. Ook bespreken we deze week het zelfrenigende systeem van je lichaam. Het kan niet goed functionerende cellen zelf opruimen, maar we geven het daar vaak de kans niet voor.

 

WEEK 4 Voeding

Voeding heeft de grootste invloed op je genen. We hebben de uitspraat ‘Je bent wat je eet’, flink onderschat. Niet alleen bepaald voeding hoe je je voelt, maar ook hoe je er uit ziet, je intelligentie, je atletisch vermogen en je gezondheid van jou en die van jouw (ongeboren) kinderen. We focussen niet op wat je NIET mag eten, maar wat je moet eten om je genetisch potentieel te bereiken. Je krijgt voor eens en altijd antwoorden op al je vragen over eten en voeding.

WEEK 5 Het Brein

Misschien heb je wel eens van ‘brainfog’ of hersenmist gehoord. Veel mensen hebben dit zonder dat ze het doorhebben. Dit zorgt ervoor dat je niet scherp en helder bent, niet goed kunt concentreren, niet goed uit je woorden komt of futloos voelt. Net als een telefoonsignaal, knippert de communicatie tussen breingedeeltes ook aan en uit. Je ervaart pas echt wie je bent als je brein optimaal functioneert.

 

WEEK 7 Sporten

Mensen zien een sportschool vaak als synoniem voor gezondheid. Dit is een vergissing. Voor veel mensen werkt het zelfs averechts. De sportschool is een goede tool om hoofdstuk 6 te versterken en om je lichaam sterker te maken. EpiGenetica onderzoek laat zien dat een trainingsmethode van 12minuten de meeste gezondheidsvoordelen en resultaten geeft, zowel voor kracht als conditie. 100 jarigen hebben de binnenkant van een gym nog nooit gezien. Ik heb deze methode gebruikt voor mijn 100km Ultra Marathon.

WEEK 6 Beweging

Mede dankzij slimme fitness marketing, zijn we ons lichaam gaan zien als: 2 of 3x een uur in de week. We zien ons lichaam niet in zijn totaliteit, maar je beweegt je lippen, ogen, longen, handen. Zodra je niet meer beweegt ga je langzaam dood. De vraag is ook niet hoeveel je moet bewegen, maar hoe goed kun je je nog bewegen? Het lichaam hanteert twee strategieën: ‘Wat je niet meer gebruikt, raak je kwijt’ en ‘Het lichaam wordt goed in wat je doet en aandacht geeft’,  ondanks je leeftijd. Deze week krijg je een totaal andere kijk op bewegen.

 

WEEK 8 Stress

Het woord ‘stress’ hoor je te pas en te onpas, maar welke invloed heeft het daadwerkelijk op je genen? Bij stress is je lichaam in vecht of vlucht modus. Je bloed wordt naar de handen en benen gepompt en het immuunsysteem wordt uitgeschakeld. Voor overleving heeft die ‘tijger’ meer prioriteit dan de bacterie. Patiënten krijgen daarom eerst stresshormoon geïnjecteerd zodat het immuunsysteem het nieuwe orgaan niet direct afstoot.

WEEK 9 Ademhaling

Zuurstof is onze motor, maar het blijkt dat de meeste mensen heel oppervlakkig ademen. Leer de kracht van ademhaling. Je zult versteld staan naar de vele verschillende ademhalingsmethodes. Het kan leiden tot meer rust, energie, focus ontspanning en zelfvertrouwen.

 

WEEK 11 Mind

Het placebo effect is het bekendste voorbeeld van de kracht van de mind. De meeste medicijnen werken, omdat jij denkt dat ze werken. Dit werkt ook andersom met het ‘nocebo effect’. Je kunt je dus letterlijk genezen of ziek denken. Ontdek waar je mind toe in staat is en hoe je dit het beste kunt beteugelen.

 

WEEK 10 Wim Hof Methode

Industriële en technologische revolutie hebben ons veel comfort en veiligheid gegeven, maar dat is zover doorgeslagen dat het ons zwak, ziek en afhankelijk heeft gemaakt. In dit hoofdstuk leer je waarom je lichaam discomfort en eustress nodig heeft om te groeien. Aan de hand van mijn ervaringen met de WHM leer ik je hoe je dit kunt toepassen om gezonder te worden.

 

WEEK 12 Licht

Dit onderwerp had je misschien niet verwacht, maar heeft een enorme invloed op je gezondheid. Te weinig daglicht en teveel kunstlicht kan een negatief domino effect teweegbrengen in je brein en lichaam. Bovendien verslechterd licht de kwaliteit van je slaap. Deze week gaat dus over het optimaliseren van licht.

 

WEEK 13 Ikigai

De belangrijkste vondst in studies naar de gezondheidvan 100 jarigen was de betekenis in het leven. Waar kom jij je bed voor uit? Het samengevoel was daarin essentieel.

 

WEEK 14 Producten

We gebruiken dagelijks tientallen producten, maar welk effect hebben deze producten op je genen?  Je leert het in de laatste week.

Wat anderen nog maar zeiden, maar liever anoniem:

T, (30): Ik werk met genen in de voedingsindustrie, maar ik ben dankzij dit programma mijn werk volledig anders gaan bekijken. Het is super interessant.
U, (62): Ik ben afgevallen en ik slaap veel dieper. Ook heeft het mijn hardloop prestaties aanzienlijk verbeterd.

A, (29): Ik word na jaren weer wakker zonder wallen onder mijn ogen. En ik ben van mijn schildklier medicijnen af.
P, (57): Het gaat echt goed en ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst 8 uren achterelkaar geslapen heb. Super.
R, (28): Ik dacht altijd dat ik gezond bezig was, maar ik ben nu heel anders tegen voeding aan gaan kijken. Ik ben nu in een betere shape dan ooit.

Wat kost het programma?

_______

Ik wil je heel graag helpen je doelen te bereiken, daarom ben ik 24/7 beschikbaar via Whatsapp of email.
Daarnaast is er de optie om 1 op 1 coaching te doen op Facetime of face to face.
Je krijgt ook toegang tot een privé Facebook groep, waar je ervaringen kunt wisselen of extra informatie kunt vinden.

Mijn grootste doel is om dit programma in het basisonderwijs te krijgen, omdat ik vind dat iedereen de controle zou moeten hebben over zijn eigen gezondheid. Ik geloof dusdanig in dit programma dat ik je een ‘niet goed, geld terug garantie’ geef. Ik beloof je dat je er geen spijt van zal krijgen.

Ik wil jullie de mogelijkheid geven om nog gebruik te maken van de early bird aanbieding. Er zijn nog 10 plekken beschikbaar voor de lage early bird prijs van 25 euro per week, dat is na 100 dagen € 350. 

Heb je nog vragen of wil je graag meedoen, email me dan op: jorn@ikiguides.com

Course Curriculum

1.1 Introductie
1.1 Intake Iki Health 00:00:00
Epi Genetica
1.2 Celvernieuwing 00:00:00
1.3 Deblokkeren van genetisch potentieel 00:00:00
1.4 Plantaardige Olie Deel 1 00:00:00
1.5 Plantaardige Olie Deel 2 00:00:00
1.6 00:00:00
1.7 00:00:00
Time Restricted Eating
2.1 Circadiaans Ritme 00:00:00
2.2 Autofagie 00:00:00
2.3 Intermittent Fasting Deel 1 00:00:00
2.4 Intermittent Fasting Deel 2 00:00:00
2.5 Slaap 00:00:00
2.6 00:00:00
2.7 00:00:00
Slaap
3.1 CBD Olie Deel 1 00:00:00
3.2 CBD Olie Deel 2 00:00:00
3.3 Eten of Voeding? 00:00:00
3.4 Het belang van voedingsstoffen 00:00:00
3.5 Symmetrie 00:00:00
3.6 00:00:00
3.7 00:00:00
Voeding
4.1 Supplementen 00:00:00
4.2 Landbouw 00:00:00
4.3 Collageen 00:00:00
4.4 Suiker 00:00:00
4.5 Traditie 00:00:00
4.6 00:00:00
4.7 00:00:00
Brein
5.1 Vitamine A 00:00:00
5.2 Vitamine B 00:00:00
5.3 Vitamine C 00:00:00
5.4 Het Brein (Deel 1) 00:00:00
5.5 Het Brein (Deel 2) 00:00:00
5.6 00:00:00
5.7 00:00:00
Movement
6.1 Bewegen 00:00:00
6.2 De Squat 00:00:00
6.3 Wandelen 00:00:00
6.4 Hangen 00:00:00
6.5 If you don’t use it, you lose it 00:00:00
6.6 00:00:00
6.7 00:00:00
Training
7.1 Fitness 00:00:00
7.2 Vetverbranding machine 00:00:00
7.3 Super Slow Training 00:00:00
7.4 High Intensity Interval Training 00:00:00
7.5 Uithoudingsvermogen 00:00:00
7.6 00:00:00
7.7 00:00:00
Stress
8.1 Stress 00:00:00
8.2 Welk verhaal vertel jij jezelf? 00:00:00
8.3 Dankbaarheid 00:00:00
8.4 Visualisatie 00:00:00
8.5 The Looking Glass Self 00:00:00
8.6 00:00:00
8.7 00:00:00
Ademhaling
9.1 Magnesium 00:00:00
9.2 Zuivel 00:00:00
9.3 Vitamine D 00:00:00
9.4 Alcohol 00:00:00
9.5 Voeding 00:00:00
9.6 00:00:00
9.7 00:00:00
Wim Hof Methode
10.1 Ademhaling Deel 1 00:00:00
10.2 Neusademhaling 00:00:00
10.3 Ademhaling tijdens sporten 00:00:00
10.4 Meditatie 00:00:00
10.5 Wim Hof Ademhalingsoefening 00:00:00
10.6 00:00:00
10.7 00:00:00
Mind
11.1 Discomfort 00:00:00
11.2 Wim Hof Methode Deel 1 00:00:00
11.3 Wim Hof Challenge 00:00:00
11.4 Schoenen 00:00:00
11.5 Grounding 00:00:00
11.6 00:00:00
11.7 00:00:00
Licht
12.1 Licht Deel 1 00:00:00
12.2 Licht Deel 2 00:00:00
12.3 Zonlicht 00:00:00
12.4 Zonnebrandcrème 00:00:00
12.5 Zonnebril 00:00:00
12.6 00:00:00
12.7 00:00:00
Ikigai
13.1 Elektro Magnetisch Veld (EMF) 00:00:00
13.2 EMF Deel 2 00:00:00
13.3 EMF Deel 3 00:00:00
13.4 EMF oplossing 00:00:00
13.5 Het 5G Netwerk 00:00:00
13.6 00:00:00
13.7 00:00:00
Producten
14.1 Cosmetica 00:00:00
14.2 Schimmel 00:00:00
14.3 BH 00:00:00
14.4 Microdoseren 00:00:00
14.5 Ikigai 00:00:00
14.6 00:00:00
14.7 00:00:00
Afsluiting
Afsluiting 00:00:00

Course Reviews

N.A

ratings
 • 5 stars0
 • 4 stars0
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0

No Reviews found for this course.

TAKE THIS COURSE1 SEATS LEFT
 • 997.00 349.00
 • 6 months, 2 weeks
 • 20 SEATS
 • Course Badge
29 STUDENTS ENROLLED

About IkiGuides

IkiGuides is an online university who facilitates transformational education to unleash your full potential and live a happy, healthy and fulfilling life.

Course Categories

Template Design © IkiGuides All rights reserved.
X