We zijn altijd op zoek naar de meest hippe en effectieve dieet, maar vasten wordt gezien als de volgende grote gezondheidsrevolutie. Vasten brengt zoveel voordelen met zich mee. Ik zal je mee nemen op mijn reis door de wereld van niet eten.

Geef jij je lichaam nog wel eens de tijd en rust om te herstellen?

Het verwerken van eten heeft voor het lichaam altijd prioriteit. Zolang het lichaam bezig is met het verwerken van eten, kan het andere functies niet uitvoeren. Daarom kan het lichaam tijdens je slaap goed herstellen, omdat het geen voedsel hoeft te verwerken. En daarom moet je vaak eerst overgeven als je ziek bent, voordat het lichaam met genezing kan beginnen.

Het spijsverteringssysteem is van oudsher getraind om slechts af en toe te werken. Er was immers niet altijd voedsel voor handen. Tegenwoordig werkt het spijsverteringsstelsel regelmatig 24 uur per dag. Zelfs tijdens onze slaap zijn we druk met verteren van voedsel.

De meeste mensen beginnen de dag met eten en gaan door tot vlak voor het slapengaan. Dit zet een immense druk niet alleen op het spijsverteringsstelsel, maar op het hele lichaam.

Tijdens onze evolutie aten mensen niet altijd, omdat voedsel niet vrij verkrijgbaar was en het lichaam is gebouwd om te floreren zonder een overbelast spijsverteringsstelsel.

Onderzoek heeft aangetoond dat periodes van vasten de gezondheid enorm kan bevorderen.

Een aantal voordelen zijn:

Verbeterde vetoxidatie: studies bij mensen hebben aangetoond dat vasten gedurende een periode van 12 uur of meer de vetoxidatie kan verbeteren en milde ketose kan veroorzaken. Ketose is een metabool proces wat veroorzaakt wordt door de afbraak van vetzuurketens. Het lichaam gebruikt dit als energiebron.

Verhoogde stofwisseling: korte termijnvasten leidt tot een hoger energieverbruik en metabolisme.

Bloedsuikerregeling: Vasten kan de insulinegevoeligheid verbeteren, de algehele bloedsuikerspiegel verlagen en chronische ontstekingen verminderen, allemaal cruciale factoren voor eetlustregulatie en metabole gezondheid.

Genormaliseerde eetlust:Van vasten is aangetoond dat het helpt bij het reguleren van ghreline, het ‘hongerhormoon’. Het hormoon dat ons vertelt dat we verzadigd zijn, dus het balanceren van dit hormoon is de sleutel tot het reguleren van de eetlust.

Stimuleren spiergroei:intermitterend vasten stimuleert de productie van groeihormonen en testosteron. Deze hormonen helpen je spiermassa te behouden terwijl je gewicht verliest, en hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je in rust verbrandt.

Autofagie:een reparatieproces waarbij beschadigde cellen verwijderd worden en vervangen door nieuwe. Dit proces wordt in verband gebracht met het vertragen van veroudering, een langere levensduur en een verbeterde metabole gezondheid, omdat het de cellen jong houdt en optimaal blijven functioneren.

Verbeterde darmgezondheid:Vasten kan darmen sterker maken door het een pauze van de spijsvertering te geven, het te beschermen tegen de negatieve effecten van stress, het verhogen van het aantal goede bacteriën en het doden van schadelijke microben.

Verbeterde bloedwaarden: Van vasten is aangetoond dat het een aantal bloedwaarden verbetert, waaronder bloeddruk, cholesterol, bloedsuiker en triglyceriden.

Verbeterde energieniveaus: de meeste mensen stellen honger gelijk aan energieloosheid, maar vasten leidt meestal tot verhoogde energieniveaus en verbeterde cognitieve functies. Dit komt door een verhoogd vetmetabolisme en ketonenproductie.

Een ander voordeel van intermittent vasten is dat je veel minder bezig bent met eten. Je went aan langere periodes zonder eten.

 

Ik ga dit testen en documenteren.

Course Curriculum

No curriculum found !

Course Reviews

N.A

ratings
 • 5 stars0
 • 4 stars0
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0

No Reviews found for this course.

COMING SOON
 • COMING SOON
 • 27 years, 9 months
0 STUDENTS ENROLLED
  Template Design © IkiGuides All rights reserved.
  X