Mijn documentatie van Epi Genetica. De genen worden beinvloedt door omgevingsfactoren, zo’n beetje alles wat we doen, denken, ademen, eten of niet eten heeft invloed op de werking van onze genen. Ik ga 100 dagenlang een epi genetica studie op mezelf doen. Inclusief alle bloedonderzoeken en testen.

Menselijke studies naar optimale gezondheid zijn moeilijk te realiseren, omdat je heel moeilijk een groep mensen voor een jaar kunt opsluiten zodat je de volledige controle op omgevingsfactoren hebt.

Epigenetica onderzoeken zijn dusdanig veelbelovend en benoemen welke omgevingsfactoren je kunt optimaliseren om je genen optimaal te laten functioneren, dus ik dacht;

Hoe kan ik dit beter aantonen dan zelf een medisch onderzoek te ondergaan waarbij ik een aantal maanden mezelf volledig toewijd aan optimalisatie.

Door middel van dit medisch onderzoek, inclusief alle bloed- en sporttesten, aantonen of het daadwerkelijk zo is ja of nee. Gezondheid is namelijk meer dan de afwezigheid van ziekte of een paar vetcellen meer of minder.

“Jaa, maar jij bent niet normaal en bij jou moet alles extreem”.

Om dit uit de weg te gaan zal ik de maand vooraf een standaard Westers/Nederlands levensstijl volgen met weinig sport.

Daarmee wil ik zien welk startpunt een conventionele levensstijl mij geeft en vervolgens of je daadwerkelijk 100% controle hebt over je genen en daarmee de uitkomst van je gezondheid.

Ik zie mezelf als bovengemiddeld gezond, waar ik de afgelopen twee tot drie jaar geen medische kosten hebt gemaakt en waar ik vorige maand nog een ultra marathon heb gelopen.

Ook al zie ik het als achteruitgang van mijn eigen gezondheid, is het niet mijn doel om overgewicht te kweken of mijn gezondheid op andere manieren te saboteren. Ik doe geen onderzoek zoals in de ‘Supersize Me’ documentaire, waarbij hij zoveel mogelijk Mc Donalds maaltijden ging eten. Al is het aankomen van gewicht een logisch vervolg van deze levensstijl, laten we eerlijk zijn.

Hoe zie ik deze levensstijl? Een gemiddeld dieet bestaat uit voornamelijk koolhydraten en weinig vetten. Zoals veel brood, pasta, rijst of aardappelen. Beetje groente en fruit. Veel bewerkte supermarkt producten met zowel veel suiker als plantaardige olie. Veel dierlijke producten als zuivel, kaas en vlees. Drie maaltijden per dag, waarbij er van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat gesnackt wordt.

In het weekend gelegenheid voor alcohol, pizza, chips en ander gefrituurde meuk.

Daarnaast een inactieve levensstijl met een zittend beroep en tot het slapen gaan veel uren achter de computer, telefoon en tv.

De dagen grotendeels binnen in kunstmatige licht doorbrengen en weinig in de natuur. Nu ga ik deze maand nog wel op vakantie, dus zal ik wel veel tijd buiten doorbrengen.

Haha nu ik het zo onder elkaar opschrijf denk ik van.. Hebben we wetenschap nodig om dit te bewijzen?

Anyway, vervolgens ga ik 100 dagenlang alle omgevingsfactoren die onze genen beïnvloeden, optimaliseren. En pas ik alles toe wat ik mensen in het IkiHealth programma ook leer.

Vervolgens gaan we zien of ik alle onderzoeks meetpunten heb kunnen optimaliseren. Meetpunten als volledige bloedtesten, testosteron, hart en longfunctie en allerlei fitheidstesten.

Ik zal dit proces documenteren door middel van data verzameling en vlogs. Maar daarover later meer.

Course Curriculum

No curriculum found !

Course Reviews

N.A

ratings
 • 5 stars0
 • 4 stars0
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0

No Reviews found for this course.

COMING SOON
 • COMING SOON
 • 3 months, 1 week
0 STUDENTS ENROLLED
  Template Design © IkiGuides All rights reserved.
  X